fotisff

Διατροφή,γυμναστική,υγεία και γενικά fitness!

Διάφορες σκέψεις

Από τον Φώτη Χατζηνικολάου,Personal Trainer

Αυτό θα είναι το πρώτο άρθρο σε μια σειρά που θα ακολουθήσει. Συχνά πυκνά έχω διάφορα πράγματα που θέλω να εκφράσω την άποψή μου,είτε πέρι fitness είτε για την ζωή είτε για οτιδήποτε άλλο και δεν θέλω να γράψω 10 γραμμές και να τις πω “άρθρο”. Οπότε αποφάσισα να φτιάξω αυτή την σειρά όπου θα βάζω μέσα τις σκέψεις μου και ποιος ξέρει,ίσως ακολουθήσει διάλογος μέσω τον σχολίων που θα κάνετε

Καταρχάς να ξεκινήσω λέγοντας ότι μιας και έρχεται το καλοκαίρι,όλοι μας λίγο πολύ πρέπει να κάνουμε κάποιες προετοιμασίες. Μπορεί να είναι νέα ρούχα,να μαζέψουμε λεφτά,να κανονίσουμε που θα πάμε. Η δικιά μου προετοιμασία,όπως και πολλών άλλων,θα είναι να φτιάξουμε ένα σώμα για να βγούμε στην παραλία και να μας βλέπουν τα γκομενάκια. Αν και δεν θα αυτοκτονήσω έτσι και δεν το καταφέρω,είναι μια καλή ευκαιρία να βάλω λίγο πειθαρχία στην ζωή μου,να προγραμματίσω και να φτιάξω την διατροφή και την γυμναστική μου και να βάλω έναν στόχο. Το καλύτερο είναι ότι ένας πολύ καλός μου φίλος μου πρότεινε να το κάνουμε σαν διαγωνισμό,ποιος θα χάσει πιο πολύ λίπος και μπορώ να πω ότι χάρηκα.

Ο διαγωνισμός είναι κάτι που είτε το θέλουμε είτε όχι θα μας κάνει να δουλέψουμε πιο σκληρά,αφού σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει.

Ελπίζω να έχει και τέτοια κομμάτια εκεί που θα κάνω μπάνιο

Κανόνισα με το ίδιο ακριβώς παιδί που θα κάνω τον διαγωνισμό,να κάνουμε και ένα podcast. Για όσους δεν ξέρουν τι είναι το podcast,είναι ουσιαστικά όταν κάποια άτομα  επικοινωνούν μεταξύ τους,είτε μέσω τηλεφώνου/skype/msn,καταγράφουν την ομιλία και μετά την ανεβάζουν κάπου ώστε να την ακούσουν και άλλοι άνθρωποι. Το θέμα είναι διαφορετικό κάθε φορά,απλά το δικό μας θα είναι κυρίως fitness.

Οπότε αν έχετε κάποια ερώτηση που θέλετε να κάνετε,γράφτε το στα σχόλια ή στείλτε μου email!

Πρόσφατα ξεκίνησα να παρακολουθώ το The biggest loser. Είναι ένα αμερικάνικο reality show όπου πολύ απλά,παίρνουν κάποιους υπέρβαρους ανθρώπους,τους βάζουν σε ένα μέρος,τους δίνουν κάποιους γυμναστές,τους δίνουν κάποιες διατροφικές συμβουλές και τους κάνουν να χάσουν βάρος. Ακούγεται καλό αλλά δεν είναι. Για άλλη μια φορά φαίνεται η διαστροφή στον ανθρώπινο εγκέφαλο,σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι περίεργο να δείτε να κάνουν τα εξής

  • όποιος φάει περισσότερες θερμίδες από junk food θα μπορεί να διώξει κάποιους από τους συμπαίκτες του
  • όποιος φάει περισσότερες σοκολάτες θα μπορεί να αλλάξει 2 άτομα μιας ομάδας με 2 άτομα της άλλης ομάδας
  • ψεύτικα κλάμματα όταν κάποιοι κερδίζουν και άλλοι την πληρώνουν
  • προπονητές που θεωρούνται “οι καλύτεροι στον κόσμο”(ας γελάσω ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) να βρίζουν,να φωνάζουν,να πιέζουν τους διαγωνιζόμενους σε σημείο να ξεσπάνε σε κλάμματα

Αν φτάσατε εκεί που φτάσατε,δηλαδή 20,50,100 κιλά παραπάνω από το κανονικό πρέπει να καταλάβετε ότι φταίτε εσείς για αυτό. Το καλό είναι ότι δεν είναι ποτέ αργά για να βελτιώσετε την ζωή σας. Θέλετε μια καλή δίαιτα; Ψάξτε για “Paleo diet”. Θέλετε καλούς προπονητές; Ψάξτε τους Poliquin,Ferruggia,Waterbury,Thibeaudau,Cosgrove και ξεκινήστε γυμναστήριο.

Δεχτείτε ότι το να χάσετε βάρος είναι μαραθώνας και όχι σπριντ και θα τα καταφέρετε

Παρακαλώ δείτε το εξής βίντεο και τους στίχους εδώ.Το θεωρώ το πιο αστείο βίντεο που είδα το 2011

Βρέθηκα αντιμέτωπος με μία πολύ καλή πρόκληση της προάλλες,μία τούρτα bitter σοκολάτα από ένα πολύ καλό ζαχαροπλαστείο. Η τούρτα ήταν πολύ νόστιμη(προφανώς,αφού μιλάμε για σοκολάτα) αλλά βαρετή. Ήταν μόνο σοκολάτα. Στο τέλος βαρέθηκα να τρώω αν και σίγουρα έφαγα την μισή και λίγο παραπάνω,δηλαδή 600 γραμμάρια. Δεν νομίζω να υπάρξει επόμενη φορά αλλά αυτό ήταν ένα καλό μάθημα γιατί οι άνθρωποι τρώνε τόσο πολύ. Σκεφτείτε το λίγο,δεν φταίει ότι ο κόσμος τρώει μόνο πολύ ψωμί,μόνο πολύ ζάχαρη,μόνο πολύ κρέας. Φταίει ότι τα συνδιάζει με ένα σωρό άλλα πράματα και μπορεί να τρώει χωρίς να βαριέται τις γεύσεις. Για δοκιμάστε να φάτε μόνο σκέτο κοτόπουλο. Δεν θα αντέξετε πολύ. Δοκιμάστε και με απλές καραμέλες. Αν και γλυκές θα τις βαρεθείτε εύκολα. Προφανώς δεν σας προτείνω να σταματήσετε να συνδιάζετε φαγητά,γλυκοπατάτες με βούτηρο και κανέλα είναι από το αγαπημένο μου γεύμα και δεν θα ήθελα να το αλλάξω.

Απλά την επόμενη φορά που θα δείτε πως τρώτε πολύ,δοκιμάστε να επικεντρωθείτε μόνο σε μία ή δυο τροφές χωρίς απεριτίφ,συνοδευτικά,επιδόρπια κλπ

Να και μια φωτογραφία

Ωραίο παιδί ε?

Τέλος και επειδή δεν θέλω να σας αφήσω χωρίς ένα καλό άρθρο,επειδή αρκετοί πιστεύετε ότι το να τρώτε την νύχτα θα σας κάνει να πάρετε λίπος και έχετε κόψει το βραδινό,ορίστε ένα πολύ ωραίο άρθρο(στα Αγγλικά δυστηχώς) από έναν πολύ καλό ερευνητή και δημοσιογράφο,τον Anthony Colpo. Καλή σας όρεξη!

Leave a comment