fotisff

Διατροφή,γυμναστική,υγεία και γενικά fitness!

Ρωτήστε τον Scumbag,νούμερο 1

Από τον Φώτη Χατζηνικολάου,Personal Trainer

Τι κοινό έχουν όλα τα celebrities στο πλανήτη Γη;

Όλοι τους,κάποια χρονική στιγμή στην ζωή τους,ερωτήθηκαν κάποια πράγματα επειδή ο κόσμος πίστευε ότι είχαν την απάντηση για το συγκεκριμένο του ερώτημα. Ειδικά όταν η ερώτηση έχει να κάνει με το επάγγελμά σου,τότε πρέπει να δείξεις κάποιον επαγγελματισμό(αφού είναι το επάγγελμά σου,duh) και να αποφύγεις να δώσεις μια απάντηση που να συνεχίσει τις ερωτήσεις με ένα “εμ πόσο χρονών είπαμε ότι είσαι;12;”.

Όχι ότι θεωρώ τον εαυτό μου Celebrity(ακόμα!) αλλά πολύ συχνά με ρωτάνε διάφορα πράγματα,είτε στο blog,είτε στο Facebook,είτε στο γυμναστήριο,είτε και όταν έχω βγει για καφέ. Όσοι με γνωρίζουν,ξέρουν ότι οι απαντήσεις μου σχεδόν στα πάντα στην ζωή είναι αστείες,γελοίες,αισχρές και συχνά προσβλητικές.

Όταν όμως μιλάμε για fitness,είμαι άλλος άνθρωπος.

Τότε οι απαντήσεις μου είναι στοχευμένες,με αρκετές ερωτήσεις για να μπορέσω να καταλάβω το πιθανό πρόβλημα και να δώσω μια λύση.

Ουκ ολίγες υπήρξαν οι φορές που θέλησα να έχω μαζεμένες κάπου διάφορες ερωτήσεις και αποφάσισα τελικά να τα κάνω άρθρα! Ετσι θα μπορεί ο καθένας να τα βρίσκει δίπλα στην κατηγορία “ρωτήστε τον scumbag”. Πάμε λοιπόν!

“Δεν υπάρχει χαζή ερώτηση,μόνο χαζοί άνθρωποι”

Γιατί Scumbag;

scum

Για τα πολλά άτομα που δεν το ξέρουν,το Scumbag Personal Trainer ήταν μια ιδέα της παρέας μου για εμένα και τυχόν χαζομάρες που λέω και κάνω ανά καιρούς. Το 2012 ήταν η χρονιά των memes(εικόνων σαν και την παραπάνω με αστείο περιεχόμενο και ακόμα πιο αστείες φράσεις) και ο φίλος μου ο Μάριος αποφάσισε να πάρει μια εικόνα και να μου την φτιάξει με ένα σύντομο λογίδριο. Όπως βλέπετε είναι Master του Photoshop,Illustrator και Gimp οπότε αν χρειαστείτε κάποια επαγγελματική δουλειά,μου λέτε για να τον ενημερώσω!

Τί πρέπει να τρώμε για να χάσουμε;

Στα σοβαρά τώρα,έχουμε μια ερώτηση που ποτέ δεν θα βαρεθώ να απαντάω.

Συνήθως κοιτάζω την ηλικία του ατόμου που με ρωτά και από εκεί κρίνω την απάντηση.

Αν μιλάμε για άτομο μικρό σε ηλικία,δηλαδή 26 και κάτω,τότε ο χρόνος μου μπορεί να αφιερωθεί σε κάτι άλλο από το να απαντήσω στο άτομο αυτό. Γιατί γίνομαι κακός; Τα άτομα που είναι σχετικά νεαρά σε ηλικία έχουν μια περίεργη ιδέα ότι πρέπει να χάσουν όπως και δήποτε κάποια κιλά αλλιώς θα γίνει κάτι κακό.

Όταν λοιπόν ρωτάω τα παιδιά για την ζωή τους,μαθαίνω τα εξής

  • Τρώνε σαβούρες τακτικά
  • Τρώνε πολύ έξω
  • Πίνουν πολύ

Ή έναν συνδιασμό. Και πολλές φορές,δεν χρειάζεται καν να σκάψω βαθιά για να μου το πουν,το λένε από την αρχή. Δηλαδή ρε παιδιά ειλικρινά,θέλετε μια επαγγελματική άποψη για να σας πει να τρώτε/πίνετε λιγότερο;

Στα άτομα που είναι σχετικά μεγαλύτερα σε ηλικία(30+) και η καθιστική ζωή έχει αρχίσει και δείχνει τα κακά της σημάδια της μεγάλης ηλικίας αυτό που προτείνω είναι ένας συνδιασμός σύντομης άσκησης,30 λεπτά για 3 φορές την εβδομάδα(ναι,πρέπει από ΚΑΠΟΥ να ξεκινήσουμε),μιας δίαιτας χαμηλής σε υδατάνθρακες και λίγο περιοδική νηστεία. Αν ακολουθήσετε κάτι από αυτά,σίγουρα τότε θα χάσετε λίπος και θα νοιώσετε καλύτερα.

Συμπληρώματα;

Γενικά δεν είμαι τόσο υπέρ των συμπληρωμάτων,γιατί αν τρώτε αρκετά από όλες τις τροφές δεν νομίζω να σας λείψει κάτι.

Μίνι εξαίρεση στην παραπάνω πρόταση,είναι η βιταμίνη D την οποία την παίρνουμε από τον ήλιο και βοηθά σε πάρα πολλές διαδικασίες με αποτέλεσμα να προτείνω περπάτημα στον ήλιο όποτε έχετε καιρό. Μόνο κακό δεν θα κάνει και θα μαυρίσετε λίγο νωρίτερα από το καλοκαίρι.

Τώρα αν θέλετε να πάρετε κάτι,προτείνω σίγουρα μια πρωτεΐνη και μία πολυβιταμίνη. Για πρωτεΐνη καλό θα ήταν να διαβάσετε εδώ για να καταλάβετε πόσο εύκολα είναι να μας πιάσουν κορόϊδα και να μας πουλήσουν ότι να ναι.

Αν λάβουμε υπόψιν μας την λίστα του reddit τότε μπορούμε να αποφασίσουμε εύκολα ποια πρωτεΐνη να προτιμήσουμε. Εγώ προσωπικά παίρνω την Gold Standard Whey της ON

Πολύ νόστιμη,καλή τιμή και θα τη βρείτε μόνο σε X-treme stores καθώς είναι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι στο Ελλάντα.

Για πολυβιταμίνη,δεν έχω δοκιμάσει κάποια τελευταία καθώς έχω κάνει μεγάλη στροφή σε λαχανικά και φρούτα αλλά ακούω χρόνια τώρα καλά λόγια για την Solgar οπότε καλή ιδέα θα ήταν να δοκιμάσετε.

Πονάει το Χ σημείο. Να κάνω προπόνηση;

Το πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να λάβουμε υπόψιν είναι τι ακριβώς πονάει. Αν πονάει κάποιος μυς τότε μιλάμε κατά πάσα πιθανότητα για πιάσιμο και καλό θα ήταν να γυμναστούμε για να αναρρώσουμε πιο εύκολα.

Αν μας ενοχλεί κάποιος τένοντας ή κάποια άρθρωση η επιλογή έχει ενδιαφέρον. Πρώτα από όλα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν πρόκειται για τραυματισμό. Αν πρόκειται για τραυματισμό,δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόταση μέσω του net.

Αν όμως πρόκειται για μίνι ενόχληση,θα στεναχωρήσω τα άτομα που διαβάζουν και βαριούνται αλλά η καλύτερη λύση είναι πάλι η γυμναστική. Γιατί όμως να μην ξεκουράσουμε το σημείο που πονα;;;;;;;

Γιατί καλοί μου άνθρωποι η κυκλοφορία του αίματος στις αρθρώσεις και τους τένοντες δεν είναι όσο μεγάλη όσο στους μύες,με αποτέλεσμα ένα μικρό μόνο ποσοστό αίματος να κυκλοφορεί εκεί. Αν θέλουμε να έχουμε όλα τα οφέλη της αυξημένης κυκλοφορίας του αίματος όπως αφαίρεση τοξίνων αλλά και μεταφορά θρεπτικών στοιχείων,τότε πρέπει να την,ξέρετε,αυξήσουμε. Πώς το καταφέρνουμε αυτό;

ΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ!

Τώρα μην νομίζετε ότι με το να λέμε γυμναστική εννοούμε 1 ώρα στο γυμναστήριο όπου σηκώνετε μεγάλα φορτία. Τένοντες και αρθρώσεις μπορούν να γυμναστούν και με ελαφριές ασκήσεις των 10-20 επαναλήψεων που δεν θα σας κάνουν να ιδρώσετε ακόμα και ένα καυτό μεσημέρι του Αυγούστου.

Τί ασκήσεις; Τέτοιες ώστε να περιλαμβάνετε η άρθρωση ή ο τένοντας που μας πονάνε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Internet για να τις βρείτε.

medium_4774519787

Αν μάλιστα υπάρχει ενδιαφέρον,ίσως φτιάξω ένα βίντεο για καθημερινή “λίπανση” τενόντων και αρθρώσεων οπότε πείτε μου αν θα θέλατε κάτι τέτοιο.

Τί ζώδιο είσαι;

Σκορπιός αν και με έχουν κάνει Ταύρο,Δίδυμο και Λέων!

Τέλος τώρα για σήμερα! Στο επόμενο άρθρο,3 βιβλία που διάβασα και πιστεύω ότι καλό θα ήταν να διαβάσετε και εσείς,παρόλο που δεν έχουν το παραμικρό να κάνουν με Fitness. Stay tuned!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: