fotisff

Διατροφή,γυμναστική,υγεία και γενικά fitness!

Γυναίκες και γυμναστική: Ανανεώσεις

Από τον Φώτη Χατζηνικολάου,Personal Trainer

Πρέπει να παραδεχτώ με μεγάλη μου χαρά ότι κάποια από τα πιο δημοφιλή μου άρθρα είναι αυτά που γράφω για γυναίκες και γυμναστική(δείτε τα και τα 2 εδώ) και μου φαίνεται λογικό. Αφιέρωσα αρκετό χρόνο για αυτά και πιστεύω ότι αντικατοπτρίζουν σε αρκετά καλό βαθμό το πως θα πρέπει να προπονούνται οι γυναίκες στο γυμναστήριο.

Ίσως θα μπορούσα να δώσω περισσότερα προγράμματα; Σίγουρα! Μήπως θα ήταν καλύτερα να έγραφα και άλλους μύθους; Σύμφωνοι!! Και άλλες topless φωτογραφίες ανδρικών μοντέλων; Εννοείται!!!

Όχι ακριβώς topless,αλλά καλό κομμάτι παρόλα αυτά!

Θα προτιμούσα όμως να κάνω κάτι πιο πρακτικό και να σας δώσω λίγο έξτρα υλικό που θα μπορούσατε να λάβετε υπόψιν σας όταν κάνετε την προπόνησή σας. Το υλικό θα είναι σύντομο και με πρακτικές συμβουλές,αν ψάχνετε κάτι με περισσότερες λέξεις,μπορείτε να τσεκάρετε τα 2 πρώτα άρθρα για “Γυμναστική και γυναίκες”!

Πρώτη ανανέωση,το ζέσταμα! Οι άντρες το βαριόμαστε,οι γυναίκες περνάτε πολύ ώρα πάνω στο διάδρομο/ποδήλατο/ελλειπτικό. Ποιές λύσεις υπάρχουν για εσάς ;

Αρχικά διαβάστε εδώ,για ένα έτοιμο παράδειγμα ζεστάματος. Σκοπεύω επίσης την επόμενη βδομάδα να δώσω κάτι εναλλακτικό για ζέσταμα,οπότε μείνετε ενημερωμένοι!

Επόμενη λύση,εκμεταλευτείτε τα ομαδικά προγράμματα του γυμναστηρίου σας! Ώπα;;;; Ο Φώτης προτείνει ομαδικά;;;; Να πω σε όσους το σκέφτονται αυτό ότι λαμβάνω υπόψιν ότι η κοπέλα που θα ξεκινήσει ομαδικά αφότου έχει διαβάσει το blog και τα άρθρα μου,θα μπορεί να εκτελέσει σωστά τις περισσότερες ασκήσεις. Επίσης δεν είναι ανάγκη να κάνετε όλη την ώρα,κάντε μόνο 15-20 λεπτά για να προετοιμαστείτε και μετά πηγαίντε να σηκώσετε βάρη.

Τελευταία πρόταση είναι να κάνετε ένα μίνι κυκλικό πρόγραμμα όπου κάνετε όλες τις ασκήσεις που έχετε την συγκεκριμένη μέρα,την μία μετά την άλλη,με ελάχιστο φορτίο. Οπότε θα κάνετε πραγματική προετοιμασία για την προπόνησή σας!

Περνάμε τώρα στις ασκήσεις. Παρόλο που το είχα αφήσει αρκετά γενικό στα πρώτα άρθρα,πλέον θεωρώ καλή ιδέα τις γυναίκες να προσπαθήσουν να κάνουν κάμψεις και έλξεις και μάλιστα αρκετές φορές. Ο λόγος; Είναι από τις πιο “ειλικρινές” ασκησεις για το πάνω σώμα,εκεί δηλαδή που σαν γυναίκες υστερείτε.

Αν σας βάλω σε ένα μηχάνημα, θα κάνετε 50 επαναλήψεις με Χ κιλά και δεν θα ξέρουμε αν πραγματικά προσπάθησατε. Όταν σας βάλω να κάνετε κάμψεις και δω ότι δεν μπορείτε να σηκωθείτε,ξέρω ότι προσπάθησατε ειλικρινά.

Στο κομμάτι της προπόνησης τώρα. Για καλό ή για κακό,δεν μπορείτε να σηκώσετε τα κιλά που σηκώνουμε εμείς με αποτέλεσμα να ανταποκρίνεστε σε κάπως υψηλότερες επαναλήψεις. Εκεί που οι άνδρες θέλουμε 5-12 εσείς μπορείτε να δουλέψετε και με 8-15.

Δεν σηκώνετε πολλά κιλά,αλλά έχετε την ικανότητα να ξεκουράζεστε πιο γρήγορα από εμάς. Οπότε μεγάλα διαλείμματα δεν είναι τόσο πρακτικά για εσάς. Σκεφτείτε αντί για μόνο μία άσκηση,να κάνετε 2 ασκήσεις και μετά να ξεκουραστείτε. Η δεύτερη άσκηση μπορεί να έχει διάφορους σκοπούς είτε είναι αναρρωτικοί,”όγκου”,”γράμμωσης” ή και ακόμα για κάτι έξτρα.

Στο κομμάτι της αερόβιας,επειδή έχετε μια τάση να είστε πιο επικοινωνιακές από τους άντρες,δεν θα ήταν άσχημο να κάνατε κάτι που θα σας επέτρεπε να μιλάτε. Εδώ και πάλι ίσως να πρότεινα κάποιο ομαδικό(πάλι με τις ίδιες επιφυλάξεις) για να περάσει λίγο πιο ευχάριστα η ώρα.

Άλλη εναλλακτική; Θα μπορούσατε και να πάτε για λίγο τρέξιμο με κάποια φίλη/φίλο. Γενικά οτιδήποτε κάνει την καρδιά να χτυπά πιο γρήγορα από όταν δεν κάνετε τίποτα απολύτως!


Σίγουρα θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα,όπως πηγές για να διαβάσετε αν θέλετε κάτι έξτρα,διατροφικές συμβουλές και περισσότερα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε,να είστε σταθερές σε αυτό που κάνετε και να το κάνετε για αρκετό καιρό ώστε να δείτε αποτελέσματα!

Καλό Σαββατοκύριακο!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: